juli 25, 2017 admin

Spara rätt!

Att spara rätt är en av de viktigaste aspekterna som finns när det gäller att tjäna pengar på dina egna. Välja rätt fonder och aktier är nyckeln till en framgångsrik framtid med mycket pengar. Har du pengar nu? Spendera då inte upp dessa utan välj istället att investera och spara dessa på rätt sätt, då kommer du dubbla dem inom ett antal år.

Tips om att spara rätt

Vi på Svensk ekonomiplanering AB vill ge dig tips på hur du kan spara dina pengar på rätt sätt utan att förlora. Många anser att de kan chansa och spara i något som har gått upp mycket under de senare åren. Men så fungerar det inte, vill du spara i akter ska du inte köpa dessa när de ligger högt upp utan tvärt om. När aktien har gått som sämst och ligger som lägst, det är då du ska köpa upp aktier i bolaget för de är då dessa är som billigast. Om bolaget är starkt och många investerar i det kommer de nästan garanterat att åka upp igen. Ibland känns det jobbigt för att aktien åker ner procentuellt och många väljer då att sälja sin del i bolaget. Detta är helt fel dock, eftersom du säljer när det har gått sämre så förlorar du pengar. Hade du istället väntat några extra månader kanske aktien hade gått upp igen och därefter hade du kunnat sälja och tjänat pengar!

Aktie

Många vet inte att en aktie är en liten del utav företaget, så köper du en aktie i ett företag blir du teoretiskt sätt en liten delägare. Visst det är en väldigt liten del som inte spelar någon stor roll för själva företaget, men du blir teoretiskt sätt delägare i företaget. Det finns olika aktier, både A-aktie, B-aktie och C-aktie. En A-aktie är för de som vill kunna styra lite mer i bolaget, ofta är dessa dyrare och lönar sig inte lika mycket om du endast vill investera i bolaget. En B- och C-aktie är mer för personen som vill investera i bolaget och tjäna pengar på dem.

Svensk Ekonomiplanering